SEPARATOARE TRIFAZICE CU PLACI COALESCENTE tip CPS MK

Facet este recunoscuta la nivel mondial ca un lider in domeniul filtrarii si separarii in industria navala si petrochimica, rafinarii si tratarea combustibililor pentru aviatie.

Suprematia ei in separarea lichid/lichid a fost recunoscuta de mai mult de 50 de ani. Suprematia firmei FACET dateaza din anul 1978 cand a dezvoltat primul Separator Coalescer cu Placi: de atunci echipamentele ei au fost “linia intai” in separarea hidrocarburilor din apa, cu satisfacerea rezolutiilor IMO si Pazei de Coasta.

Apa statuta din noua generatie de nave (cum ar fi bacuri, crucisatoare, nave militare) are componente noi care fac dificila separarea hidrocarburilor. Compozitia apei uleioase este variabila in hidrocarburile libere, cu o crestere substantiala in uleiul de emulsie chimica si mecanica pe care noile echipamente de prevenire a poluarii trebuie sa-l trateze.

TEHNOLOGIE INALTA DE PROIECTARE SI CONSTRUCTIE

Facet a realizat noile serii de separatoare coalescere cu placi CPS BMKIII + EBM 14x prin programe continue de cercetare si dezvoltare si proiecte bazate pe o usoara intretinere si eficienta maxima. Aceste serii combina tehnologia separatorului coalescer cu placi clasic FACET Mpak® cu noile membrane care realizeaza o eficienta sporita in ceea ce priveste emulsia chimica si mecanica, Facet fiind inaintea concurentilor sai in respectarea reglementarilor in vigoare in ceea ce priveste tema tratarii IMO MEPC. 107(49). Echipamentele realizate sunt compacte, adaptabile la spatiul disponibil pe nava, usoare si cu o intretinere usoara. Functionarea este foarte simpla si complet automatizata, cu toate operatiunile controlate prin intermediul unui panou de comanda.

 • Gama debitelor la seriile CPS BMKIII + EBM 14x este cuprinsa intre 0,5 m3/h si 19m3/h
 • Aceste separatoare pentru apa statuta ( apa de santina ) sunt livrate gata de instalare, fiind complet echipate cu pompa, valve si panou de comanda
 • Cu exceptia pompelor si a valvelor pneumatice, aceste separatoare pentru apa statuta nu au componente mobile.
 • Nivelul de control este constant.
 • Cerintele de intretinere sunt foarte simple, fiind restrictionate de schimbarea ocazionala a pachetelor cu placi si inlocuirea membranei disponibile. Accesul pentru curatare este extremde simplu si usor de folosit
 • Hidrocarburile separate contin in mod normal mai putin de 5% apa si acestea pot fi arse , la cerere (daca se solicita)
 • Descarcarea uleiului este usoara datorita conectarii la sistemul de curatare al apei sub presiune al navei
 • Alimentarea electrica este de 380/440 v, 50 sau 60 Hz
 • Evident , aceste separatoare cu functionare automata pot functiona in aplicatii navale , dar si in aplicatii industriale aflate la sol.

 

Rezultate

Echipamentele CPS BMKIII + EBM 14x indeparteaza hidrocarburile in doua etape. In prima etapa, hidrocarbura libera este separata prin intermediul pachetelor de placi coalescere patentat de FACET, iar in a doua etapa emulsiile sunt desfacute de o membrana care indeparteaza hidrocarburile emulsificate, ajungand la o apa reziduala cu un continut total de hidrocarburi de pana la 15 ppm.

Accesorii

Echipamentul este furnizat cu urmatoarele accesorii:

 • Alarma atingere a gradului maxim de contaminare a apei tratate : care respecta ultima rezolutie IMO MEPC. 107(49)
 • Incalzitor electric in domul cu ulei pentru a facilita descarcarea grea a uleiului (daca este solicitata)
 • Panou – senzor ppm ulei in apa
 • Panou de comanda care comanda functionarea in regim de recirculare in cazul depasirii valorii ppm programate; memorizeaza valorile ppm la iesirea din echipament

CERTIFICARE SI EXPERIENTA OPERATIONALA

Separatoarele CPS BMKIII + EBM 14x ale firmei FACET au fost testate, aprobate si certificate in conformitate cu cerintele IMO MEPC. 107(49).

Cautati un partener inovativ si competent pentru proiectul dumneavoastra?