Filtre – Tipuri de filtre

Carcase de filtru , recipiente in care se instaleaza unul sau mai multe cartuse filtrante , saci filtranti , cosuri filtrante sau cartuse coalescere. Pot fi realizate din plastic , otel carbon , otel inoxidabil, etc . Presiune de lucru de pana la 350 bari. Diverse tipuri de conexiune ( filet , flansa , etc.). Filtrele pot fi simple, duble – duplex (cu elemente care lucreaza alternativ) , autocuratitoare ( care se curata automat fara intreruperea procesului de filtrare ) . In cazul in care in carcase se instaleaza elemente separatoare ( coalescente / coalescere ) in scopul separarii lichid-lichid sau gaz-lichid , termenul corect este Separatoare.

Pentru a primi solutia optima pentru fiecare aplicatie in parte , precum si oferta tehnica si
comerciala corespunzatoare , Va rugam sa completati formularul prin care ne comunicati
datele preliminarii , formular aflat in Sectiunea : DOWNLOAD.

Tip filtru

Imagine standard

Descriere

Filtru Simplex
Filtru cu montare on line sau off line Disponibile intr-o gama larga de forme constructive si de dimensiuni. Pot fi dotate cu unul sau mai multe elemente filtrante interioare. Elemente filtrante de tip cartus sau cos filtrant. Pot fi dotate cu indicator de colmatare cu avertizare optica sau electrica. Materiale , dimensiuni , caracteristici conform fiecarei aplicatii avute in vedere.
Filtru Duplex
Filtru care permite curatarea sau schimbarea elementului filtrant dinr-unul dintre corpuri , in timp ce celalat corp este in functiune. Comutarea funtionarii de la un corp la celalat se face manual sau automat. Colmatarea elementului filtrant este semnalata printr- un semnal optic sau electric.
Filtru cu saci filtranti
Filtre care pot primi unul sau mai multi saci filtranti . Pot fi livrate in constructie simplex sau duplex. Carcase metalice din otel carbon sau din otel inoxidabil. Pentru debite si dimensiuni reduse se pot livra carcase din polipropilena . Finete de filtrare : 1-1200 µm Temperatura maxima de lucru 90 ( 150 ) °C
Filtru automat curatitor
Diverse principii de functionare sunt disponibile . Alegerea acestora tine seama de cantitatea de impuritati din fluid , de viscozitatea fluidului , de temperatura si presiunea de lucru. Disponibile in varianta constructiva normala sau ATEX. Finete de filtrare ( functie de aplicatie ) : 6 – 5000 microni Pentru o functionare eficienta , recomandam utilizarea filtrelor autocuratitoare , numai pentru filtrare solide cu dimensiunea superioara valorii de 30 µm.
Filtre de aerisire
Previne contaminarea biologica a fluidelor din rezervoare. Aplicatii : industria alimentara , industria cosmeticelor , industria farmaceutica. Permite egalizarea presiunii din rezervoare cu presiunea atmosferica . Sterilizabil Finete de filtrare ( lichid ) 0,1-0,2 μm Finete de filtrare ( gaz ) 0,01 μm
Filtre cu banda
Filtre bazate pe functionare gravitationala. Lichidul trece prin materialul filtrant care retine impuritatile nedorite. Cand materialul filtrant este colmatat, un alt material curat este instalat in mod automat. Astfel filtrarea se face fara intreruperea procesului. Debit de fluid 80-800 l/min.

Filtru monitor 

Filtre speciale pentru retinerea apei libere sau apei emulsifiate mecanic din combustibili sau uleiuri. Aplicatii in purificarea combustibilului pentru aviatie sau a uleiurilor hidraulice. Se utilizeaza cartuse filtrante absorbante numite ‘’monitor’’. La atingerea unui grad maxim de retinere a apei, fluxul de fluid este intrerupt pana la inlocuirea cartuselor. Aceasta este treapta finala pentru procesul de filtrare – separare
Filtru automat autocuratitor cu eliminarea continua a impuritatilor
Aplicatii in rafinarii si capacitati in petrochimie. Standard pentru controlul solidelor in hidrodesulfurizare , hidrocracare si pentru reactoare in petrochimie pentru protejarea masei de catalizator. Sistem modular cu livrare pe skid.
Filtre pentru gaze naturale
Sistem de filtrare care separa atat particulele solide cat si picaturile de lichid din fluxul de gaze naturale. Eficienta separarii pentru picaturi de un micron este de 99,99 %

Filtru separator Gaz-Lichid

Filtru dotat cu cartuse speciale coalescere care are ca scop separarea picaturilor de lichid dintr-un flux de gaz. Se retin si separa picaturi de peste 0,3 microni. Temperatura maxima de lucru : 135ºC Presiune maxima : 350 bar Material : otel carbon sau otel inoxidabil 304, si 316.
Pentru a primi solutia optima pentru fiecare aplicatie in parte , precum si oferta tehnica si comerciala corespunzatoare , Va rugam sa completati formularul prin care ne comunicati datele preliminarii , formular aflat in Sectiunea : DOWNLOAD.

Cautati un partener inovativ si competent pentru proiectul dumneavoastra?