Elemente filtrante speciale

CONSTRUCTIA TUBURILOR FILTRANTE CU FANTE UNISLOT

Tuburile filtrante sunt formate din sarma metalica cu sectiune in forma de “V” infasurate peste barele de suport, si conectate de acestea la fiecare trecere prin sudura de fuziune. Deschiderea formei V permite doar doua puncte de contact – aceasta previne colamatarea si face ca curatarea elementului sa fie usoara. Acest lucru duce la o rezistenta mecanica ridicata , combinata cu o suprafata de trecere maxima. In functie de cerinte , exista o scara larga de dimensiuni pentru sarme si profile. Sarmele profil sunt in conformitate cu tolerante stricte. Astfel se asigura cea mai eficienta si constanta filtrare. Acestea sunt elemente filtrante permanente ( nu consumabile !).

elemente filtrante speciale 1

Elementele filtrante cu fante sunt utilizate pentru filtrarea lichidelor sau gazelor in:

ELEMENTE FILTRANTE CU FANTE RADIALE Proiect standard FOTI

Pentru filtrare dn afara catre interior (FOTI). Profilele sunt sudate cu cea mai mare parte a profilului ultraperiferic de barele interne de sprijin. Suprafata de lucru exterioara este neteda.
Cu diferite dimensiuni ale fantelor. Este posibila combinarea intr-un tub filtrant sau ecran cu fante cilindru deschideri diferite slot. In astfel de cazuri, lungimea fiecarei zone si relevant latimi slot-ului trebuie indicate. Cu latimea slot-urilor crescuta gradual Este posibila cresterea latimi slot-urilor ( fantelor ) gradual intr-un tub filtrant.

EXECUTII SPECIALE FITO

Pentru filtrare din interior catre exterior (FITO). Profilele sunt sudate cu cea mai mare dimensiune a profilului de barele interne de sprijin. Suprafata de lucru pe interior este intrerupta de parti ale barelor de suport. Suprafata de lucru pe exterior este neteda.

ELEMENTE CU FANTE AXIALE Proiecte Speciale

Pentru filtrare din interior catre exterior. Pentru acest tip de executie slot-urile ce formeaza profilul sunt paralele cu lungimea fantelor ecranului cilindru. Suprafata de lucru din interior este neteda. Firele suport sunt infasurate pe exterior in jurul slot-urilor care formeaza profilele si sunt conectate la acestea prin sudura.

TUBURI FILTRANTE CONICE

Tuburie conice pot fi fabricate pentru filtrarea fulxului din interior catre exterior sau din exterior catre interior. Unghiul tubului conic este variabil de la 0.6° la 7°. Alte unghiuri si specificatii ale calitati se pot face la comanda. Avantajul tuburilor conice este mai buna impartire a presiunii.

TUBURI FILTRANTE cu CONIDUR®

TCilindrii filtranti pot fi realizati in combinatie cu table fine perforate sau foi fante perforate numite CONIDUR. Acestea au o forma a gauri unica. Diferite de gaurile normale cu o forme circular, gaurile din CONIDUR au mai degraba o forma triunghiulara spre semi-eliptica oblic, deschidere mai mult conica in directia treceri. Grosimea invelisului: 0.20-2.5mm Marimea gaurii:0.06-4mm

NOU! TUBURI SLOT CU FINETEA DE 10 MICRONI !!!

UNISLOT ofera acum cartuse filtrante cu fante cu o deschidere (finete de filtrare) de 10 μm. Precizia extrema a acestor produse asigura un proces de filtrare cu mare acuratete.. Cartusele filtrante de 10 μm pot fi folosite pentru aer,praf si filtrarea gazelor, unde pot inlocui hartiile existente si plasele filtrante. Limitele producerii acestor elemente filtrante sunt: Diametrul 45 mm → 70 mm: lungime max. 2000 mm Diametrul 70 mm → 110 mm: lungime max. 1000 mm Filtrarea trebuie fie FOTI

AVANTAJELE ELEMENTELOR FILTRANTE CU FANTE

  • Suprafata neteda a acestora ajuta la o curatare mai usoara, prin stergere, raclare  sau spalare, pe cand pentru  hartie si plasa filtranta curatarea nu este niciodata intradevar eficienta sau uneori este imposibila. 
  • Nu necesita alte cheltuieli , pe cand hartia si plasele filtrante sunt consumabile si trebuiesc inlocuite. 
  • Marimea fantelor ( finetea de filtare ) la aceste filtre ramane intotdeauna constanta , pe cand la hartie si plase filtrante deschiderea slot-ului se poate mari sau modifica.

NOU! HIGH FLOW® FILTER

Sistemul patentat UNISLOT- HIGH FLOW® ,inseamna combinarea a 2 filtre coaxiale ce ocupa locul ocupat in mod normal de un singur tub filtrant .Este posibila incadrarea in carcasele deja existente, cu sau fara facilitate de spalare. DEBIT DE LA 47% PANA LA 74% MAI MARE PENTRU ACELASI VOLUM al FILTRULUI Pot fi realizate toate combinatiile pentru filtrarea din interior spre exterios sau din exterior spre interior. Pot fi realizate intr-o gama variata de deschideri ale fantelor, incepand cu 50μm.
1. Filtru conic intr-un filtru cilindric Acesta varianta are cea mai larga combinatie de diametre standard disponibile, si este practic adecvat pentru orice sistem in-line.
2. Filtru conic intr-un filtru conic Prezinta un avantaje clare in aplicatiile multi-filter backflush . ( autocuratare prin retrospalare)
3. Filtru cilindric intr-un filtru conic Acesta va da cea mai mare marire a ratei debitului pentru echipamentele cu un singur filtru .

Tuburi filtrante cu sectiune ovala

Toate combinatiile de filtre pot fi realizate si in aceasta forma in locul formei traditionale rotunde. Avantajele formei ovale Cu o forma ovala este posibila introducerea mai multor tuburi in diametrul unui cartus dat, cea ce permite marirea debitului de fluid filtrate si a cantitatii de solide retinute.

Cautati un partener inovativ si competent pentru proiectul dumneavoastra?