Degazoare

Degazoarele sunt instalatii pentru extragerea mecanica a aerului si/sau a gazelor din conducte sau sisteme care vehiculeaza lichide. 

Sistemele inchise care contin aer antrenat și / sau gaz vor intampina urmatoarele probleme: scăderea capacitatii pompei, creșterea riscului pe lovitura de ciocan hidraulic și rezultate de măsurare inexacte. Prin instalarea unui degazor , aceste probleme dispar.

Degazorul este executat cu o țeavă tangențială admisie în partea superioară a vasului, și, de asemenea, o priză tangențială în partea inferioară a vasului. Forma vasului și viteza lichidului care intră creaza o forță centrifugă.

Prin intrarea tangențiala și forța centrifugă lichidul este forțat spre peretele vasului, iar aerul și / sau gaz din cauza diferenței de densitatecatre centrul recipientului. Lichidul este acum liber de aer și / sau de gaz și după mai multe rotații lichidul părăsește vasul prin orificiul de evacuare tangențială.

Aerul și / sau gazele colectate în centrul recipientului se vor ridica catre capul degazor in partea superioara a vasului. Capul degazorului este executat cu o sfera plutitoare care va pluti pe lichidu pe masura ce degazorul este umplut. Când aerul și / sau gazul se ridică catre capul degazorului , mingea va cobori odata cu nivelul de lichid care scade datorita aerului și / sau cu gazului colectat în capul de degazare.

Atunci când mingea plutitoare coboara, de asemenea, cele două orificii din partea superioara se vor deschide, iar aerul și / sau a gazului vor parasi capul de degazare. Când aerul și / sau gazul este evacuat din capul degazor nivelul de lichid se va ridica din nou și se închid orificiile de evacuare.

Recipiente sub presiune sunt proiectate în funcție de cerințele clienților, specificațiile și codurileinternationale pentru recipiente presurizate (PED / ASME / GOST). Degazorul poate fi opțional echipat cu;

– Conexiuni pentru controlul nivelului de lichid, orientarea;

– înălțimea și numărul de conexiuni controlul nivelului de lichid se realizeaza conform cerințelor clienților.

Conexiunile de nivel de lichid pot fi executat cu senzori de nivel cu protecție ATEX instalat din fabrică pentru a activa, de exemplu, o supapă de comandă hidraulica sau pentru a opri pompa sistemului. De asemenea, orientarea, înălțimea și numărul de deschideri de inspecție și vizoare sunt conform cerințele clienților.

Degazoare orizontale cu sistem de separare gravitationala - seria GST

Deagazoarele orizontale din seria GST sunt echipate cu o zona de preseparare pentru retinerea formatiunilor mari de aer sau gaz , urmata de o treapta de separare fina unde sunt extrase bulele mici de aer sau gaz . Aerul sau gazele retinute sunt colectate in doua dome separate , fiecare echipata cu senzori de nivel si valve automate pentru evacuarea aerului si a gazelor din sistem. Acest tip de degazoare are o capacitate de 4500 m³/h pentru o viscozitate maxima de 10 cSt si de 2000 m³/h pentru o viscozitate de 100 cSt.
Recipientele sunt realizate conform ASME VIII, Div. 1PED Categoria 4 , Modul H1.

Cautati un partener inovativ si competent pentru proiectul dumneavoastra?