Cuptoare incineratoare pirolitice

Incineratoare pirolitice rotative

Ardere controlata cu joasa putere calorica
Cuptoarele din seria rotativa PYROS CONTROL au fost concepute functie de precise exigente ecologice si energetice. Dupa un proces initial de piroliza si o postcombustie controlata a gazelor produse , este posibila obtinerea unor rezultate exceptionale in ceea ce priveste emisiile : o totala absenta a fumului vizibil , o oxidare completa a produselor gazoase si un scazut continut de praf.

Cuptoarele rotative pirolitice sunt indicate in special pentru distrugerea termica a gunoaielor cu un continut mare de umezeala si putere calorifica redusa. Miscarea rotativa a camerei de piroliza asigura optimizarea procesului de combustie fie in raport cu puterea instalatiei ( capacitatea de distrugere pe unitatea de volum) fie in raport cu calitatea produsului final ( calcinarea cenusilor).

Cilindrul rotativ este conectat la camera fixa de post combustie printr-un cuplaj rotoidal cu etansare pneumatica. Toate incineratoarele rotative sunt echipate cu un incarcator mecanic pentru introducerea gunoiului in camera de piroliza , si cu o unitate automata de descarcare a cenusilor.

Incineratoare cu vatra calda

INCINERATOR PATENTAT DE TIP STATIC PENTRU ELIMINAREA GUNOIULUI CU UMIDITATE RIDICATA SI CU COMPOZITIE EXTREM DE VARIATA

“Vatra calda” asigura o rapida deshidratare chiar si pentru gunoaiele cele mai dificile si le pregateste pentru o incinerare ulterioara cu un consum redus de combustibil.

Piroliza materilalelor se desfasoara in mod perfect si uniform multumita formei speciale a camerei de ardere care este realizata in doua sectiuni distincte , suprapuse una peste cealalta si interconectate printr-un sistem de conducte;

In partea inferioara se gaseste camera de aprindere , iar in partea superioara – camera de piroliza.

Camera pentru postcombustia fumului , ca si pentru alte tipuri de incineratoare , este realizata ca un corp separate fata de camera de piroliza si este dimensionata functie de standardele care ttrebuiesc respectate. Si aceste tipuri de insalatie pot fi furnizate complet , cu linie de incarcare a gunoiului si de descarcare a cenusilor.

Incineratoare pirolitice statice

O GAMA EXTINSA , CU PRETURI MICI , PENTRU CELE MAI VARIATE EXIGENTE DE INCINERARE A GUNOAIELOR

Acest tip de incinerator ofera o gama larga de aplicatii in toate activitatile care comporta ca rezultat al procesului de productie , formarea unei anumite cantitati de materiale care nu pot fi utilizate , exceptand puterea calorifica.

Impreuna cu un recuperator de caldura , incineratorul constituie o alternative avantajoasa si economica la instalatiile termice traditioanale. Sunt propuse instalatii cu capacitate volumetrica intre 0,5 m³ si 15 m³.

Recuperarea energiei (A)

CARACTERISTICA PRINCIPALA A INCINERATOARELOR PIROLITICE ESTE CA ACESTEA SUNT SPECIAL PROIECTATE PENTRU RECUPERAREA ENERGIEI TERMICE CU AJUTORUL SCHIMBATOARELOR DE CALDURA

Incineratoarele pirolitice nu sunt numai economice in prima faza de utilizare datorita consumului redus de combustibil si de energie electrica , dar mai ales in faza finala datorita recuperatoarelor de energie , calitate care se adauga beneficiilor care rezulta din distrugerea gunoiului. Temperatura fumului dupa reactor este mai mare de 950 ºC; recuperarea acestei cantitati de caldura inseamna practic exploatarea unei surse gratuite de energie.
Cea mai economica sursa de energie deriva chiar din eliminarea gunoaielor. Energia continuta in materiale si gunoaie este cea mai economica si corecta pentru nevoile clientului.:

  • Apa calda sau supraincalzita pentru utilizarea in diverse servicii sau procese de productie
  • Abur pentru utilizari tehnologice
  • Aer cald pentru utilizare in sisteme de incalzire

Instalatii rotative continue (B)

INSTALATII CU FUNCTIONARE CONTINUA PENTRU CAPACITATI SUPERIOARE

Atunci cand o instalatie cu functionare non-stop este necesara este recomandata utilizarea unui incinerator cu ardere stoichiometrica ( decat un cuptor cu ardere pirolitica).

IMEF ENERCON a creat in acest scop o serie de incineratoare rotative continue , recomandate in special pentru termodistrugerea gunoaielor speciale ( spitale, industrie , farmacii) precum si a deseurilor toxice nocive.

Aceste incineratoare , din seria RCO sunt compuse din:

  • Un cap anterior fix care contine sistemul de incarcare si dozare a materialelor , grupul de aprindere , circuitul de aer primar
  • Un tambur rotativ
  • O camera posterioara fixa care permite legatura rotoidala intre tambur si postcombustie. Aceasta camera este conectata la sistemul de stingere si eliminare continua a cenusii
  • O camera de fum de postcombustie dimensionata pe baza parametrilor impus
intalatii rotative continue

Instalatii de tratare a fumului

CONTROLUL EMISIILOR IN ATMOSFERA CA PARTE INTEGRANTA A ORICAREI INSTALATII DE INCINERARE

Unul dintre subiectele cele mai discutate in timpurile noastre se refera la emisiile in atmosfera. Reguli din ce in ce mai restrictive au impus utilizarea practic in orice instalatie a sistemelor de tratare a fumului.

Atunci cand este posibil , tratamentul fumului se integreaza cu sistemul de recuperare a caldurii.

Tratamentul elimina particulele solide (cu ajutorul filtrelor mecanice sau electrostatice) si componentele hidroaloide ( prin utilizarea sistemelor umede , uscate sau semiuscate )

Cuptoare crematorii

O indelungata si solida experienta confera fabricantului ENERCO o pozitie de lider in domeniul crematoarelor.

Principiile respectate sunt: totala functionalitate , economie si utilizare practica , discretie si respect in ceea ce priveste “raportul psihologic” cu utilizatorul.

Sistemele sunt complet automate , ceea ce inseamna o functionare in siguranta cu o economie importanta de energie.

Instalatia de crematiune poate fi dotata cu o serie specifica de accesorii : instrumentatie de control a arderii , dispozitiv de incarcare a sicriului , pulverizator pentru cenusa , TV cu circuit inchis pentru monitorizarea instalatiei, etc.

Functionarea crematoriului este caracterizata de absenta mirosului , fumului sau a zgomotelor , cu intregul respect si discretie cerute de lege in cazul serviciilor funerare.

In cazul in care autoritatile locale impugn reguli speciale , crematoriul poate fi dotat cu o instalatie specifica de procesare a gazelor arse.

cuptoare incineratoare
Capacitatea zilnica de incinerare se refera la gunoaie cu capacitate calorica de 2000-2500 kcal/kg.

Cautati un partener inovativ si competent pentru proiectul dumneavoastra?