CARTUSE FILTRANTE SI SACI FILTRANTI

TIPURI DE FILTRARE

FILTRARE DE SUPRAFATA: materialul filtrant este de tip plasa sau tabla cu gauri. Impuritatile filtrate raman la suprafata materialului filtrant , si pot fi cateodata curatate cu un flux de fluid in sens invers. Limita fizica pentru aceasta este valoareafinetii de filtrare de 30 microni. In anumite conditii (proces extrem de stabil , dimensiunea si natura impuritatilor constante) se pot curata si cartuse cu fineti inferioare valorii de 30 microni. Totusi, in viata reala, va trebui sa consideram aceasta valoare
ca o valoare limita.

TIPURI DE FILTRE

FILTRARE IN PROFUNZIME: materialul filtrant este de tip pasla sau este format din mai multe straturi din diverse materiale filtrante. Impuritatile patrund in interiorul materialului filtrant si sunt “capturate” in stratul fibros. Aceste filtre nu se pot curata. Acest sistem asigura fineti de filtrare pana la valori submicronice. Pentru a mari durata de functionare a acestor cartuse consumabile , de regula inaintea acestora se instaleaza un filtru cu filtrare de suprafata.

ELEMENTE FILTRANTE PLISATE – Elemente de filtrare plisate cu filtrare de suprafata destinate pentru retinerea particulelor solide , asigura o suprafata filtranta maxima pentru o durata de viata si pentru o eficienta extinse.

ELEMENTE FILTRANTE CU FILTRARE IN ADANCIME – Elementele plisate cu filtrare in adâncime concepute pentru îndepărtarea gelurilor și a particulelor deformabile. Pentru retinerea impuritatilor mecanice cu dimensiuni foarte mici.

ELEMENTE FILTRANTE DIN FIBRA DE STICA – Elementele din fibra de sticla sunt elemente cu filtrare in profunzime realizate dintr-o serie de fibre de sticla suflate micro-subțire pentru a crea un grad ridicat de volum de goluri interne. Pentru diverse aplicatii , acelas tip constructiv poate fi realizat si din alte materiale:

– Polipropilena – pentru filtrarea apei sau a produselor alimentare
– Nylon: Nylon 6 and Nylon 66 – pentru filtrarea produselor caustice sau aromatice aflate la temperature inalte
– Poliester – Pentru apa , hidrocarburi , anumiti acizi sau solvent
– Micro Fibra de Sticla – Capacitate sporita de retentie pentru apa , hidrocarburi sau anumite chimicale. Disponibile cu un suport mecanic din nylon , poliester sau polipropilena.
– Medii filtrante speciale – Inclusiv Nomex® sau amestecuri speciale de celuloza cu epoxi, acrili, pentru filtrarea la temperaturi inalte a aminelor.
– Medii Coalescente – Nylon, poliester sau fibra de sticla – medii coalescente pentru chimicale, hidrocarburi si apa.

CARTUSE PLISATE DIN POLIPROPILENA – cartușe de filtrare din polipropilenă plisat sunt folosite în filtrarea apei berii și aplicații similare. Acestea sunt disponibile în finete de de filtrare absolută și nominala de la 70 la 0,3 microni. Datorită suprafeței de filtrare mare aceste filtre asigura o durata de viață superioară și economie.

SACI FILTRANTI – Sacii filtranti sunt ideali pentru orice proces de filtrare in care se urmareste retinerea solodelor. Sacii filtranti asigura o finete de filtrare intre 1 si 800 microni. Acestea au o capacitate sporita de retinere a solidelor pentru o durata de viata sporita.

CARTUSE DIN FIBRE UNITE CU RASINI – ofera filtrare în două trepte într-un sistem inovator de filtrare intr-un singur element . Stratul exterior acționează ca un prefiltru care retine particule mari, în timp ce stratul interior oferă filtrarea finală. Acestea ofera filtrare nominală intre 125-2 microni.

CARTUSE BOBINATE CU FILTRARE IN PROFUNZIME – sunt disponibile într-o gamă largă de materiale care asigură filtrarea economica pentru multe aplicații. Aceste cartușe oferă filtrare nominale, între 100 la 1 micron.

CARTUSE ABSORBANTE – folosesc un absorbant polimeric modificat care reduce in mod economic și
eficient contaminare cu hidrocarburi a fluidelor apoase.

CARTUSE CU MEMBRANA – sunt ideale pentru aplicații critice, in care o înaltă performanță este necesară. Membranele ofera filtrare absolută de la 1 la 0,03 microni !! Acestea sunt disponibile în cinci tipuri de media; polietersulfonă, nailon, PTFE, polipropilenă și toate teflon.

CARTUSE COALESCERE – Cartuse realizate din diferite straturi de materiale fibroase , care asigura separarea coalescera a picaturilor de lichid dintr-un flux de gaz.

 

Pentru fiecare dintre tipurile menționate mai sus de cartușe oferim carcase adecvate pentru fiecare proces special sau comercial. Carcase pentru cartușe unice și multiple fabricate din otel acoperit, din oțel inoxidabil și din material plastic. Carcase specială proiectat sanitare si aseptice cu mai multe tipuri de conexiuni sunt disponibile la cerere. Pentru alegerea si dimensionarea corecta a cartuselor filtrante , folositi FISA DE ALEGERE FILTRE din sectiunea DOWNLOAD.

CARTUSE FILTRANTE - TIPURI CONSTRUCTIVE

Cartuse filtrante
pentru lichide

Cartuse filtrante pentru lichide, aer sau gaze
Materiale coalescere
Cosuri filtrante
Elemente filtrante de tip „lumanare”
Cartuse filtrante pentru lichide cu viscozitate inalta
Discuri filtrante
Saci filtranti
Separatoare aer-ulei pentru compresoarele de aer
Cartuse filtrante pentru medii agresive

Solicitati fisa tehnica detaliata a cartusului filtrant ales printr-un mesaj la : tehnic@inteco.com.ro

PES CARTUS FILTRANT PLISAT
Filtrul cu cartuș plisat care folosește o nouă membrană din polieter sulfonă (PES) cu profil asimetric care oferă o excelentă retenție a solidelor si a microorganismelor, reducând în același timp orice interferență organoleptică. Membrana PES este de natură hidrofilă, permite testarea ușoară a integrității pentru toate aplicațiile în care zilnic sunt necesare controale. Materialele scheletului, ale miezului și ale capacelor sunt polipropilenă. Adaptoarele sunt termic sudate, deci nu există posibilitatea de a provoca poluare.

Finete de filtrare 0.1μm, 0.22μm,
0.45μm
Lungime : 10”/20”/30”/40”
Diametrul exterior 69 mm
Temperatura maxima de lucru
85℃ 
Aplicatii:
Farmaceutic
Industria chimica
Industria alimenatra
Tratare apa

PP CARTUS FILTRANT PLISAT
Filtrul PP cu cartuș plisat este construit din mediu de micro polipropilenă și plasă nețesută sau de mătase pentru sustinere mecanica. Folosește fibre de diferite diametre pentru a produce o distribuție a mărimii porilor de la grosiere (în amonte) la fin (în aval) și este relizat din polipropilenă pentru compatibilitate cu o gamă largă de fluide. Filtrele au zonă și pori mai deschiși decât filtrele cu aspect similar. Adaptoarele sunt sudate termic cu cartușe fără a nu se folosi niciun adeziv. Deci, nu vor exista posibilități de a provoca a doua poluare.

Finete de filtrare 0.1μm, 0.22μm,
0.45μm, 1μm, 3μm, 5μm, 10μm,
20μm, 30μm, 50μm
Lungime : 10”//20”/30”/40”
Diametrul exterior 69 mm
Temperatura maxima de lucru
80℃/ Material garnituri
S:Silicone E:EPDM F:Viton
B:NBR T:Teflon 
Aplicatii:
Farmaceutic
Industria chimica
Industria alimenatra
Tratare apa
Filtrare ulei
Finete de filtrare : 0.1μm,

CARTUS FILTRANT PLISAT DIN nylon6
Filtrul cartuș plisat MS ® nylon 6 este construit din materiale Nylon 6 și materiale de suport nețesute. Tehnologia de pliuri maximizează suprafața utilă a filtrului menținând în același timp căi de curgere adecvate între pliurile media. Membrana din nailon 6 este de natură hidrofilă. Membrana posedă largi compatibilități chimice și nu conține surfactanți. Nylonul și polipropilena sunt unicele două materiale utilizate în fabricarea cartușelor, sunt inerte din punct de vedere chimic, nu se elimină particule și sunt biologic sigure în conformitate cu FDA, Cerințele USP și CEE pentru utilizarea farmaceutică și în contact cu produsele alimentare. Adaptoare și sudate termic cu materialul filtrant fără a utiliza niciun adeziv, deci nu vor exista posibilități de a provoca poluare.

0.22μm, 0.45μm, 0.65μm , 1μm
Lungime : 10”//20”/30”/40” 
Diametrul exterior 69 mm
Temperatura maxima de lucru
60℃
Aplicatii:
Farmaceutic
Industria chimica
Industria alimenatra

CARTUS FILTRANT
PLISAT PVDF

Filtrul cu cartuș plisat PVDF este fabricat din fluorură de poliviniliden, iar PVDF se caracterizează prin compatibilitate chimică largă și este complet inert chimică. Constructia cu pliuri maximizează suprafața utilă a filtrului menținând în același timp căi de curgere adecvate între straturile media. Adaptoarele sunt sudate termic cu suporturi fără a utiliza adeziv , deci nu există posibilitatea de a provoca poluare.

Finete de filtrare : 0,2-5 μm
Lungime : 5”/10”/20”/30”/40”
Diametrul exterior 69 mm
Temperatura maxima de lucru
80℃
Aplicatii:
Industria petrochimica
Gaze si lichide oxidante
Alcool chimic de inalta puritate

PP Melt Blown
– cartuse din 100%
polipropilena

Filtrele cartușului PP Melt Blown elimina 99,98% din contaminanți. Acestea sunt ideale pentru pre-RO (osmoza inversa), capcană de rășină și la aplicatii de racire a apei. Ele se impletesc si se contopesc cu rășină de polipropilenă fără adezivi chimici. Datorită capacității de filtrare ridicate și capacității de reținere a poluanților, cădere de presiune scazuta, constructia interna in trepte cu schimbarea structurii de filtrare și capacitatea de păstrare a poluanților la interior, poate îndepărta contaminantul în mod eficient, in conditiile unei durate lungi de viață.

Finete de filtrare :
AquaPure: 1μm, 5μm, 10μm,
20μm, 30μm
PolyPure: 1μm, 5μm, 10μm
Lungime : 10”/20”/30”/40”
Diametrul exterior 63 // 115 mm
Temperatura maxima de lucru
120℃ 
Aplicatii:
Tratarea apei potabile
Tratarea apei industrial
Solventi chimici
Pre Osmoza inversa
Apa de racire

CARTUS FILTRANT AquaPure PolyPure
Cartuse filtrante realizat din tesaturi textile ( polipropilena, bumbac absorbant ) infasurate pe un tub axial cu gauri. Exista două serii numite AquaPure și PolyPure. AquaPure : Oferă o gamă largă de opțiuni de materiale filtrante și de tuburi centrale (polipropilena ; otel inoxidabil) pentru o compatibilitate excelentă cu o varietate de fluide. Eficiență ridicată, dar preț scăzut . Se potrivește în majoritatea carcaselor standard PolyPure: Structure Structură de pori gradată pentru îndepărtarea eficientă a unei game largi de dimensiuni a particulelor. Economie de costuri datorită duratei de viață lungă a filtrului Compatibilitate chimică largă Capacitate mare de menținere a contaminanților Diverse opțiuni de etanșare a cartușului

Finete de filtrare :
AquaPure: 1μm, 5μm, 10μm,
20μm, 30μm
PolyPure: 1μm, 5μm, 10μm
Lungime : 10”/20”/30”/40”
Diametrul exterior 63 / 115 mm
Temperatura maxima de lucru
120℃ 
AquaPure:
Prefiltru pentru sistem RO
Lichide potabile Acizi organici și
solvenți
PolyPure:
Uleiuri animale și vegetale
Ulei de petrol și lubrifianți
Vopsele și acoperiri
Soluții apoase
Produse chimice
Semiconductor

Cartuse Fluor Pure PTFE
Aceste cartuse folosesc membrane exterioare hidrofobe PTFE – Teflon (Politetrafluoroetilenă) care asigura o mare rezistenta la produse chimice , iar la interior sunt fibre netesute rezultand o varianta economica pentru cartusele cu interior din fluorine.

Finete de filtrare : 0,03 μm,0,05
μm,0,1 μm,0,22 μm,0,45 μm,1
μm
Lungime : 5”/10”/20”/30”/40”
Temperatura maxima de lucru
80℃
Chimicale bazate pe solventi
Lichide care contin apa sau
solvent 
Chimicale corozive

Cautati un partener inovativ si competent pentru proiectul dumneavoastra?